Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 501,00 Kč bez DPH a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu
Novinky
15.09.2021
Etiopea Natural Arabica Guji GR1 Hambela Wamena
Chuť a vůně: Velmi květinová, černý čaj, citrusy, velmi svěží a plný šálek. Sklizeň: 20/21 Region: Guji Proces: Přírodní. Hodnocení SCA: 87 Etiopie ... číst celé
27.02.2021
Specialita týdne Costa Rica Tarazzu
Costa Rica La Pastora SHB EP   Země: Costa Rica Oblast: Tarrazú Region: Centrální region, San Marcos de Tarrazú Hora: San Marcos de Tarrazú Odrů... číst celé
03.11.2020
Specialita týdne Nicaragua SHG EP Jinotega Screen 19
Nicaragua SHG EP Jinotega Screen 19   Oblast: Las Campanillas Pěstitel: Finca Los Potrerillos Nadmořská výška: 1700 m. n. m Typ: Caturra, Typica ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Novinky
  4. Etiopea Natural Arabica Guji GR1 Hambela Wamena

Etiopea Natural Arabica Guji GR1 Hambela Wamena

Chuť a vůně: Velmi květinová, černý čaj, citrusy, velmi svěží a plný šálek. 
Sklizeň: 20/21

Region: Guji 
Proces: Přírodní. 
Hodnocení SCA: 87

Etiopie je považována za kolébku kávy. Nejstarší odrůdy kávy Arabica najdete v mlhavých lesích Kaffa, kde stále divoce rostou. Dnes etiopská většina kávy roste na malých farmách.

Tato konkrétní káva pochází od drobných farmářů z Hambela woreda v zóně Guji, která se nachází na jihovýchodě Etiopie, hraničí s Yirgacheffe a Sidamo.
Tato oblast je proslulá nejen vynikající kávou, ale také zlatými doly, které produkují většinu etiopského zlata. Půdy jsou bohaté na minerály a velmi úrodné s jasně červenými až sopečně hnědými barvami. Drobní farmáři Guji tradičně žijí v souladu s přírodou a pěstují kávu již několik generací. Kávu pěstují na pozemcích o průměrné velikosti 2 hektary a s relativně nízkou produktivitou. Zemědělské pozemky se nacházejí ve výšce 2 000 - 2 200 metrů nad mořem.

Jakmile jsou kávové třešně červené a zralé, jsou pečlivě ručně sbírány a dováženy do zpracovatelské stanice. Třešně jsou tříděny podle velikosti a zralosti a rozloženy na afrických vyvýšených záhonech, kde se nechávají na slunci sušit až 21 dní. Třešně se několikrát denně obracejí, aby byl proces rovnoměrného sušení. Poté jsou důkladně sušené třešně dále zpracovány v suchém mlýně a připraveny k vývozu. Výsledkem je komplexní, vysoce kvalitní káva s květinovými a vínovými tóny.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.